مباحث مالی مهم‌ترین موضوع در قراردادهای عمرانی محسوب می‌شود. در گام اول، برآورد و تخمین نزدیک به واقعیت مالی پروژه‌ها، بسیار حائز اهمیت است چراکه هرچقدر هزینه‌های انجام یک پروژه با دقت بیشتری برآورد شود به همان اندازه هنگام پرداخت صورت‌وضعیت‌ها، چالش‌ها و دعاوی کمتری بین عوامل پروژه رخ می‌دهد.

همان‌گونه که می‌دانید در کشور ما ایران سالانه فهرست‌بهای رسته‌های مختلفی توسط سازمان برنامه‌وبودجه و برخی ارگان‌های دیگر همانند شرکت نفت منتشر می‌شود که همین فهرست‌بها ملاک برآورد ریالی پروژه‌ها و پرداخت‌های مالی قریب به‌اتفاق پروژه‌هاست (بخصوص پروژه‌هایی که متولی آن‌ها سازمان‌ها، ادارات و ارگان‌های دولتی و همچنین شهرداری‌های کشور می‌باشند). از این رو بسیاری از مهندسین دوره آموزش تدکار را می‌گذرانند تا بر این نرم افزار تسلط پیدا کنند.

پکیج آموزش آنالیز بها با تدکار فنون عمران

پس از تهیه برآورد درست که توسط واحد برآورد کننده (کارفرما یا شرکت مهندسین مشاور) انجام می‌پذیرد در گام بعدی پیشنهاد قیمت برای اجرای این پروژه با توجه شرایط مربوطه طی فرآیند مناقصه یا ترک تشریفات مناقصه توسط مناقصه گران انجام می‌شود. سازمان برنامه‌وبودجه برای نحوه ارائه این قیمت پیشنهادی بخشنامه‌هایی ابلاغ نموده است که لازم‌الاجرا بوده و بایستی تمام مناقصه گران، مشاوران و دستگاه مناقصه گزار آن را رعایت نمایند.

در گام بعدی کارفرما پس از دریافت قیمت پیشنهادی مناقصه گران، برنده مناقصه را طبق بخشنامه ابلاغی سازمان برنامه‌وبودجه در این خصوص، اعلام می‌نماید و پس از انعقاد قرارداد با برنده مناقصه، در پروژه‌هایی که قرارداد آن‌ها بر مبنای فهرست‌بها منعقد می‌شود در پرداخت صورت‌وضعیت‌های موقت و قطعی فهرست‌بها یا فهرست‌بهاهای منضم به پیمان با لحاظ نمودن تمام ضرایب فهرست‌بهایی متعلقه و ضریب پیشنهادی کل یا جز هر فصل، ملاک قرار می‌گیرد. همچنین در پروژه‌های ساختمانی که بر مبنای بخشنامه سرجمع منعقد می‌شوند ساختار شکست پروژه‌ها ملاک پرداخت صورت‌وضعیت‌های موقت خواهد بود که آن‌هم متأثر از برآورد ریالی پروژه‌ها (بر اساس فهرست منضم به پیمان) می‌باشد. همچنین در این نوع قراردادها تغییرات نیز طبق آیتم‌های فهرست‌بهای منضم به پیمان بر اساس شرایط مندرج در بخشنامه سرجمع قابل پرداخت است. علاوه بر صورت‌وضعیت‌ها ازجمله پرداخت‌های قانونی به پیمانکاران، پرداختی است که طی صورت‌وضعیت تعدیل و صورتحساب مابه‌التفاوت مصالح انجام می‌پذیرد که سازمان برنامه‌وبودجه برای پرداخت تعدیل و مابه‌التفاوت به پیمان‌ها دستورالعمل‌های جداگانه‌ای ابلاغ نموده است که لازم‌الاجرا بوده و مبنای محاسبات و پرداخت آن‌ها در پروژه‌های دارای تعدیل می‌باشد. پس‌ازاینکه پیمانکار صورت‌وضعیت‌ها، تعدیل یا مابه‌التفاوت مصالح را تهیه و ارائه کرد، رسیدگی به آن‌ها توسط سایر عوامل پروژه‌ها انجام می‌شود و پس از تائید نهایی و طی مراحل مربوطه پرداخت آن‌ها صورت می‌پذیرد. در تمام مراحل فوق‌الذکر، سرعت و دقت محاسبات و همچنین رعایت بخشنامه‌های لازم‌الاجرای نافذ در هر یک از مراحل فوق، اهمیت و ضرورت دارد.


برای تأمین این دقت و سرعت نیاز به استفاده از یک ابزار مهندسی دقیق در این زمینه احساس می‌شود. امروزه نرم‌افزارهای مهندسی موجود در این زمینه، به ما کمک می‌کنند تا این امر مهم و خطیر را به‌راحتی انجام دهیم. در ادامه به معرفی یکی از نرم‌افزارها در این زمینه یعنی “نرم‌افزار تدکار” می‌پردازیم.

نرم افزار تدکار چیست؟

نرم‌افزار تحت ویندوز تدکار، یکی از نرم‌افزارهای موجود در عرصه پروژه‌های عمرانی است که توسط شرکت تدکار نرم‌افزار،  با توجه به نیازهای “مهندسان دفتر فنی ” و “عوامل پروژه‌های عمرانی ” طراحی و عملیاتی شده است. امروزه در سطح کشور عوامل پروژه‌های عمرانی بسیاری شامل پیمانکاران، مشاوران و دستگاه‌های اجرایی در حال استفاده از این نرم افزار هستند. علاوه بر نرم‌افزار تحت ویندوز تدکار، این شرکت سامانه جامع مدیریت پروژه‌های عمرانی را تحت عنوان سامانه شهاب تدکار ارائه نموده است که این سامانه نیز در سطح کشور در دستگاه‌های اجرایی راه‌اندازی شده و توسط عوامل پروژه‌ها در حال بهره‌برداری است. در ادامه قصد داریم فقط به نرم‌افزار تحت ویندوز تدکار پرداخته و برای آشنایی هر چه بیشتر شما با این نرم‌افزار، توانایی‌های این نرم‌افزار را بررسی کنیم.


معرفی نرم افزار تدکار
نمای اصلی محیط نرم‌افزار تدکار

نرم افزار تدکار چه امکاناتی دارد؟

1- فهرست‌بها

یکی از منحصربه‌فردترین قسمت‌های موجود در نرم‌افزار تدکار، بخش فهرست‌بهای نرم‌افزار می‌باشد. در قسمت فهرست‌بها، تمام فهارس بهای منتشرشده توسط سازمان برنامه‌وبودجه و میراث فرهنگی و گردشگری موجود است که به‌راحتی در اختیار تمام کاربران تدکار قرار گرفته و در صورت درخواست کاربر فهارس بهای شرکت نفت نیز به این فهرست‌بها افزوده می‌شود. به عبارتی امکان استفاده از فهارس بهای سازمان برنامه‌وبودجه و میراث فرهنگی و گردشگری برای تمام کاربران فراهم است و امکان استفاده از فهرست‌بهای نفت و گاز به‌صورت آپشنال بوده و با درخواست کاربر پس از کدگذاری جداگانه‌ای بر روی قفل سخت‌افزاری محقق می‌شود. فهارس بها در این نرم‌افزار دارای چیدمان زیر است:

  • رسته ساختمان (شامل رشته‌های ابنیه، تأسیسات مکانیکی، تأسیسات برقی، فهرست‌بهای مرمت بناهای تاریخی، ترمیم و بازسازی نوار حفاری در معابر شهری)
  • رسته راه و ترابری (تجمیعی راه، باند فرودگاه و راه‌آهن و رشته‌های راه، باند فرودگاه و زیرسازی راه‌آهن، راهداری، نگهداری، تعمیر، روسازی و ابنیه خطوط راه)
  • رسته مهندسی آب (شامل رشته‌های خطوط انتقال آب، شبکه توزیع آب، چاه، آبیاری و زهکشی، سدسازی، شبکه جمع‌آوری و انتقال فاضلاب، انتقال و توزیع آب روستایی، ساخت و ترمیم قنات)
  • کشاورزی و منابع طبیعی (آبیاری تحت‌فشار، آبخیزداری و منابع طبیعی)
  • رسته نفت گاز (شامل نرخ عوامل اختصاصی در کارهای صنعت نفت و گاز، رشته‌های خطوط لوله بین‌شهری نفت و گاز، خطوط لوله کمربندی و تغذیه نفت و گاز، خطوط لوله گاز شهری، گازرسانی به صنایع، خطوط لوله روزمینی نفت و گاز، عملیات ساختمانی صنعتی نفت و گاز و پتروشیمی، نصب پالایشگاه‌های نفت و گاز، نصب واحدهای بهره‌برداری نفت و گاز، نصب تلمبه‌خانه نفت و انبار نفتی، نصب واحدهای سرچاهی نفت و گاز، تعمیرات پالایشگاه، تعمیرات خطوط لوله کمربندی، تغذیه و شبکه گاز)
  • رسته خدمات مشاور (تمام فهرست‌بهاهای ابلاغی در هرسال ازجمله عملیات ژئوتکنیک و …)
  • بالاسری و تجهیز (شامل تمام آیتم‌های مربوط به پیوست بالاسری و تجهیز و برچیدن کارگاه موجود در فهرست‌بها)

علاوه بر فهارس بهای فوق در تدکار رسته‌ای تحت عنوان “رسته کاربر ” موجود هست که کاربر می‌تواند با استفاده از این رسته، یک یا چندین فهرست‌بهای مد خود را در داخل پروژه‌ها ایجاد نماید. قابلیت جالب این رسته‌ این است که چون این فهرست‌بها در داخل هر پروژه ذخیره می‌شود بنابراین کاربر می‌تواند به تعداد پروژه‌های خود رسته کاربر داشته باشد که این رسته نیز به‌نوبه خود می‌تواند از چندین رشته و هر رشته نیز از چندین فصل تشکیل‌شده باشد.

تمام کاربران این نرم‌افزار به‌راحتی به تمام آیتم‌های فهرست‌بهاها در هر رسته و رشته‌ای دسترسی دارند و می‌توانند انواع جستجو را برای دسترسی به آیتم‌ها و اطلاعات موردنظر در قسمت فهرست‌بها انجام دهند. یکی دیگر ازقابلیت‌های ویژه نرم‌افزار، جستجوی پیشرفته در داخل فهرست‌بها می‌باشد که به کاربر این امکان را می‌دهد، یک آیتم از فهرست‌بها را در تمام سالهایی که فهرست‌بها منتشرشده است، بررسی نماید. به عبارتی کاربر می‌تواند با جستجوی پیشرفته تغییر و تحول یک آیتم را از سال 77 تا به امروز بررسی مشاهده و رصد نماید و اطلاعات مفیدی را از این جستجو کسب نماید (به‌عنوان‌مثال می‌تواند روند رشد بهای واحد یک آیتم را طی مهروموم‌ها مشاهده کند). ازآنجایی‌که یک دفتر فنی بایستی همواره دستورالعمل، کلیات و مقدمه فصل‌ها را مطالعه نماید برای هر فهرست‌بها به‌صورت مجزا بخش‌های پیش‌گفته در نرم‌افزار موجود هست و کافیست که ما بر روی دستورالعمل کاربرد، کلیات و یا فصل موردنظر خود در داخل فهرست‌بها قرار بگیریم و دکمه نمایش مقدمه فصول را کلیک کنیم به‌این‌ترتیب این مقدمه‌ها به نمایش درمی‌آیند و به‌راحتی ما می‌توانیم اطلاعات و الزامات موردنیازمان را برداشت کنیم بدون اینکه نیاز به نسخه فیزیکی یا الکترونیکی فهرست‌ها داشته باشیم. در محیط فهرست‌بها ما حتی به‌راحتی می‌توانیم با قرار گرفتن بر روی آیتم موردنظر از طریق دکمه‌های حمل مصالح، آنالیز و ردیف‌های مرتبط، به ترتیب مصالح مشمول حمل، آنالیز ارائه‌شده توسط سازمان برنامه‌وبودجه برای آیتم و همچنین اضافه بهاها یا ردیف‌هایی که با آیتم موردنظر ما مرتبط هستند را مشاهده نماییم.

وجود دکمه میانبر فهرست بها در قسمت متره و مالی برآورد، متره و مالی صورت‌وضعیت دسترسی به فهرست بها را به راحتی هرچه تمام تر برای کاربر میسر کرده است.


2- متره

قسمت متره نرم‌افزار تدکار شامل دو آپشن متره برآورد و متره صورت‌وضعیت است که کاربر بسته به نیاز خود از هرکدام از این دو بخش استفاده می کند. اما قابلیت ویژه این بخش امکان انتقال متره برآورد پروژه به متره صورت وضعیت یا بالعکس است.حتی می‌توان از متره پروژه‌های مشابه موجود در نرم‌افزار، از طریق امکانات نقل، در پروژه جاری استفاده کرد که نتیجه این عمل افزایش سرعت عملکرد کاربر است. آموزش صورت وضعیت نویسی با تدکار برای مهندسین بسیار کاربردی است.


3– برآورد

در قسمت برآورد به‌راحتی هم می‌توان مقادیر بدست آمده در قسمت متره را به مالی تبدیل نمود. برای اینکار کافی است محتوای متره برآورد را به قسمت مالی برآورد منتقل کرد، در این صورت نرم‌افزار به‌صورت خودکار مقادیر بدست آمده برای هر آیتم در متره را در بهای واحد آیتم در فهرست‌بها ضرب کرده و حاصل هر آیتم را به دست می‌آورد. همچنین می‌توان تمام آیتم‌های موردنیازمان را از فهرست‌بها، انتخاب و به برآورد اضافه کرد و یا به‌صورت دستی وارد کرد.


4– صورت‌وضعیت

با استفاده از قسمت صورت‌وضعیت نرم‌افزار می‌توان به تعداد دلخواه صورت‌وضعیت “موقت ” و همچنین صورت‌وضعیت “ماقبل قطعی” و ” قطعی” برای هر پروژه تهیه نمود.


با توجه به اینکه صورت‌وضعیت‌ها به‌صورت تجمعی نوشته می‌شود، در قسمت صورت‌وضعیت می‌توان در هر صورت‌وضعیت، صورت‌وضعیت قبلی را نقل نمود و فقط مابقی پیشرفت کار را طبق صورتجلسات و دستورکارهای مربوط به‌صورت وضعیت جاری اضافه نمود که این امر باعث افزایش سرعت و دقت صورت‌وضعیت نویسی می‌گردد.

ویژگی‌های دیگر بخش صورت‌وضعیت نویسی امکان مقایسه صورت‌وضعیت با برآورد آن می‌باشد.علاوه بر امکان تهیه صورت‌وضعیت توسط پیمانکار، در قسمت صورت‌وضعیت امکان رسیدگی به صورت‌وضعیت برای چهار عامل دیگر پروژه شامل دستگاه نظارت (ناظر مقیم و ناظر عالی) کارفرما و مدیریت طرح فراهم‌شده است. پس امکان درج اطلاعات صورت‌وضعیت در داخل هر صورت‌وضعیت برای 5 عامل مهیاست.

هم در قسمت برآورد و هم در صورت‌وضعیت امکان استفاده از حمل خودکار مصالح موجود است به‌این‌ترتیب که پس از نقل اطلاعات متره به مالی و یا ورود مستقیم آیتم‌ها به همراه مقادیر آن‌ها در قسمت مالی برآورد یا صورت‌وضعیت، با استفاده از حمل خودکار نرم‌افزار، مقادیر مصالح برای آیتم‌هایی که مشمول حمل می‌باشند با اعمال تمام ضرایب مطابق با فهرست‌بها توسط تدکار محاسبه می‌شود و فقط کافی است کاربر فواصل حمل مصالح از محل معدن یا محل تهیه آن‌ها تا محل مصرف را برحسب کیلومتر وارد نماید. نرم‌افزار آیتم‌های مربوطه را از فهرست‌بها استخراج کرده و محاسبات مربوطه را بر اساس شرح آیتم‌های حمل همراه با اعمال مقدمه فصول فهارس بها برای هر آیتم را به‌صورت خودکار محاسبه خواهد نمود و فقط کافی است که کاربر آن‌ها را به محیط مالی برآورد یا صورت‌وضعیت ارسال نماید. در قسمت حمل خودکار می‌توان نوع جاده را نیز به تفکیک معرفی نمود تا نرم‌افزار ضرایب جاده‌های آسفالت، شنی و ساخته نشده (خاکی) را به آیتم‌های حمل مشمول ضریب اعمال نماید. به‌علاوه در قسمت مصالح مشمول حمل می‌توان آیتم‌های ستاره‌دار را نیز اضافه نمود تا از پروتکل‌های حمل فهرست‌بها برای محاسبه حمل این آیتم‌ها نیز استفاده نمود. ازجمله دیگر ویژگی‌های قسمت حمل خودکار امکان تفکیک مصالح مشمول حمل برای مسافت‌های حمل متفاوت است. به‌عنوان‌مثال بخشی از خاک‌های حاصل از خاکبرداری به محل خاکریزی به فاصله 2 کیلومتر و مابقی به محل دپو به فاصله 5 کیلومتر حمل خواهد شد در نرم‌افزار تدکار می‌توان با استفاده از شکست مصالح خاک را به دو بخش “خاک مصرفی خاکریزی ” و “خاک دپو ” تفکیک کرده و فاصله حمل هرکدام را به‌صورت جداگانه به نرم‌افزار معرفی نمود تا خود نرم‌افزار حملهای هرکدام را به‌صورت جداگانه محاسبه و در برآورد یا صورت‌وضعیت لحاظ کند.


5– آنالیز

یکی از مباحثی که برای کارشناسان دفتر فنی مطرح هست تهیه آنالیزبها یا تجزیه بها برای پروژه‌هاست. تهیه آنالیز بها بسیار حساس و زمان‌بر بوده و نیاز به‌دقت فراوانی دارد. چراکه به دلیل عدم دقت در تهیه جداول آنالیز، اگر اطلاعات این جداول باهم مطابقت نداشته باشد حتی می‌تواند باعث حذف قیمت مناقصه گر برنده از فرآیند مناقصه گردد! به جرات میتوان گفت تدکار یک نرم‌افزار بسیار قوی در تهیه آنالیز و ارائه قیمت پیشنهادی محسوب میشود.در نرم‌افزار تدکار تجزیه بهای ارائه‌شده توسط سازمان برنامه‌وبودجه برای تک‌تک آیتم‌ها پیاده شده است. همچنین کاربر می‌تواند آنالیز موردنظر خود را برای تک‌تک آیتم‌ها پیاده کند. به‌علاوه هر دو بخشنامه مربوط به آنالیز یعنی بخشنامه “دستورالعمل نحوه ارائه تجزيه بها همراه با پیشنهاد قیمت توسط پیمانکاران ” (بخشنامه شماره 96/1232579مورخ 1396/03/31) و بخشنامه ” دستورالعمل نحوه ارائه پیشنهاد قیمت از سوی پیمانکاران به تفکیک فصل‌های فهرست‌بها ” (بخشنامه شماره 100/76574 مورخ 1387/08/19) در نرم‌افزار تدکار به‌صورت دقیق عملیاتی شده است و تنها کافی است کاربر پس از ورود اطلاعات برآورد، جداول 5، بالاسری پیشنهادی (در صورت نیاز جدول 6) و هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه پیشنهادی را تکمیل نماید بقیه جداول موضوع این دو بخشنامه به‌صورت دقیق و با سرعت از روی اطلاعات تکمیل‌شده پیش‌گفته توسط نرم‌افزار تدکار تکمیل می‌شود و فقط کافیست کاربر از آن‌ها گزارش تهیه کند.


آموزش نرم افزار تدکار
نمای محیط آنالیز نرم‌افزار تدکار

6– تعدیل

یکی از پرداخت‌های اصلی به پیمانکاران در قراردادهای مشمول تعدیل، پرداختی است که بر مبنای صورت‌وضعیت تعدیل انجام می‌شود. در نرم‌افزار تدکار آخرین بخشنامه تعدیل بطور کامل پیاده شده و کاربر میتواند صرفاً با واردکردن صورت‌وضعیت رسیدگی شده توسط کارفرما به نرم‌افزار و تعیین “سال و دوره شاخص مبنا ” و “سال و دوره شاخص علی‌الحساب ” گزارش‌های تعدیل پروژه‌های خود را با تدکار تهیه نماید. در صورت وجود تأخیر غیرمجاز در پروژه، تنها با اعلام تاریخ شروع غیرمجاز به نرم‌افزار، تدکار خود شاخص‌های متوسط را طبق بخشنامه تعدیل محاسبه نموده و در محاسبه تعدیل دوران غیرمجاز طبق بخشنامه از این شاخص‌های متوسط استفاده می‌کند و فقط کافی است که کاربر گزارش آن را تهیه نماید. همان‌گونه که می‌دانید تعدیل نیاز به محاسبات زیادی دارد بخصوص وقتی‌که دوره کارکرد بیش از یک سه‌ماهه باشد ولی با استفاده از نرم‌افزار تدکار تهیه تعدیل برای هر صورت‌وضعیت به‌سرعت محقق می‌شود. لازم به توضیح است که تمام شاخص‌هایی که برای محاسبات تعدیل همه‌سال برای سه‌ماهه اول تا چهارم سال ابلاغ می‌شود، بلافاصله توسط شرکت تدکار نرم‌افزار در کمترین زمان ممکن در نرم‌افزار عملیاتی می‌شود و جهت استفاده در نرم‌افزار، در اختیار کاربران قرار می‌گردد. به‌علاوه در قسمت تعدیل نرم‌افزار تدکار بخشنامه‌های مربوط به “دستورالعمل نحوه جبران آثار اصلاح قیمت حاملهای انرژی با اعمال قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در پیمان‌های فاقد تعدیل و تمام بخشنامه‌های مربوط به ” دستورالعمل نحوه جبران آثار ناشي از افزايش قيمت ارز در پیمان‌های ريالي فاقد تعديل ” که در سالهای گذشته ابلاغ‌شده است نیز جهت استفاده کاربران برای پروژه‌های مشمول موجود است.


نرم افزار تدکار
نمای محیط تعدیل نرم‌افزار تعدیل

7– سرجمع

قسمت سرجمع نرم‌افزار تدکار از 3 بخش برآورد، صورت‌وضعیت و تعدیل سرجمع تشکیل یافته است که به‌راحتی تمام ملزومات و ابزارهای موردنیاز برای پروژه‌های بر مبنا بخشنامه سرجمع را با دقت و سرعت فراوان پوشش می‌دهد.


نمای کلی محیط بخشنامه سرجمع
نمای کلی محیط بخشنامه سرجمع

8– مابه‌التفاوت مصالح

با استفاده از این بخش نرم‌افزار می‌توان مابه‌التفاوت مصالحی مثل سیمان و آهن‌آلات را محاسبه نمود.


9– دامنه متناسب قیمت‌های پیشنهادی

در آپشن مناسب‌ترین پیشنهاد نرم‌افزار آخرین بخشنامه دامنه قیمت‌های متناسب پیشنهادی به‌صورت کامل پیاده شده است. در گام اول با استفاده از این بخش نرم‌افزار، به‌راحتی می‌توان برآورد بهنگام را برای پروژه محاسبه نمود. در گام بعدی با ورود اطلاعات کامل و قیمت‌های مناقصه گران در این بخش از نرم‌افزار، محاسبات لازم طبق بخشنامه محاسبه‌شده و در صورت نیاز به استفاده از تبصره‌های دامنه برای برگشت قیمت آوت شده به داخل دامنه، نرم‌افزار به‌صورت خودکار این تبصره‌ها را اعمال می‌نماید و درنتیجه برنده مناقصه را با لحاظ نمودن تمام بندها و تبصره‌های این بخشنامه اعلام می‌کند. شایان‌ذکر است که نرم‌افزار تدکار برآورد بهنگام را طبق بخشنامه به‌عنوان یک مناقصه گر فرضی وارد محاسبات می‌کند.


نمای محیط بخشنامه دامنه پیشنهاد قیمت
نمای محیط بخشنامه دامنه پیشنهاد قیمت

10– کنترل کارگاه

با استفاده از امکانات کنترل کارگاه نرم‌افزار تدکار می‌توان، گزارشات روزانه، گزارشات جوی، گزارشات مربوط به نیروی انسانی ازجمله کارت‌های کارگری، گزارشات مربوط به حضور یا عدم حضور، فعال یا غیرفعال بودن ماشین‌آلات، لیست مصالح ورودی و همچنین مکاتبات انجام‌یافته و آرشیو و مستندات مالی را تهیه نمود.


11- کنترل پروژه

نرم‌افزار تدکار هم می‌تواند از نرم‌افزار کنترل پروژه “ام اس پراجکت ” ورودی دریافت کند و هم می‌تواند اطلاعات پروژه‌ها را به آن ارسال نماید. موثرترین مزیت تدکار در قسمت کنترل پروژه محاسبه منابع موردنیاز پروژه بر اساس آنالیز انجام‌شده برای آن توسط تدکار و تخصیص منابع به آیتم‌ها محسوب میشود. به این منظور کافی است پس از ایجاد ساختار شکست در داخل پروژه و اختصاص آیتم‌های مربوطه به آن‌ها در تدکار، آنالیز آن نیز تهیه شود و سپس به ام اس پراجکت ارسال گردد. بدین ترتیب لیست منابع به همراه تخصیص آن‌ها در اختیار کارشناس کنترل پروژه قرار خواهد گرفت.


یادگیری نرم‌افزار تدکار در سایت فنون عمران

فیلم آموزشی رایگان نرم‌افزار تدکار: علاوه بر کتابچه راهنمای نرم‌افزار تدکار، شرکت تدکار نرم‌افزار برای استفاده از این نرم‌افزار فیلم‌های آموزشی تهیه‌کرده است که در آنها نحوه استفاده از تمام دکمه‌ها و منوهای تمام بخش‌های نرم‌افزار تدکار تشریح شده است. این ویدئوهای آموزشی در سایت این شرکت موجود بوده و بصورت رایگان در دسترس تمام افراد قرار داده‌شده است.

فیلم آموزشی تخصصی نرم‌افزار تدکار: در حال حاضر پکیج آموزشی آموزش نرم افزار تدکار  که در خصوص  آموزش آنالیز تدکار می باشد، تنها فیلم آموزشی تخصصی رسمی ارائه‌شده برای بخش آنالیز نرم‌افزار تدکار می‌باشد که با کسب مجوز از “شرکت تدکار نرم‌افزار ” و توسط ” خانم مهندس مریم واحدی ” تهیه‌شده است. در این پکیج آموزشی صفرتا صد آموزش آنالیز با نرم‌افزار تدکار به‌صورت پروژه محور به همراه بخشنامه‌های آنالیز آموزش داده‌شده و کاربر با استفاده از این پکیج به راحتی می تواند آنالیز انواع پروژه ها را انجام دهد.

مهندس مریم واحدی متخصص امور دفتر فنی و مدرس کلاسهای عمومی و خصوصی  مباحث دفتر فنی شامل آموزش فهرست‌بها، متره برآورد، صورت‌وضعیت نویسی، تعدیل وآموزش آنالیز می باشد.


سایر امکانات نرم افزار تدکار

در واقع مواردی که اشاره شد تنها بخشی از امکانات نرم افزار تدکار بوده که بر اساس آنها کلیه عوامل یک پروژه  با تجهیز نمودن دفاتر فنی خود به این نرم افزار، قادر خواهند بود بخش عمده نیازهای خود را مرتفع سازند.

واحد برآورد کننده کارفرما (یا مشاور) می‌تواند با دقت زیاد برآورد پروژه‌ها را تهیه نماید. با تکمیل برآورد پروژه‌ها در تدکار، جداول و یا بخش‌هایی از جداول موضوع بخشنامه‌های آنالیز  به‌صورت خودکار توسط تدکار پرشده و تنها کافی است که از آن‌ها گزارش تهیه کنند و طبق بخشنامه‌های آنالیز ضمیمه اسناد مناقصه گردانند.

مناقصه گران می‌توانند آنالیز و قیمت پیشنهادی خود را مطابق با بخشنامه‌ها تهیه و کارفرما می‌تواند برنده مناقصه را با تدکار در کمترین زمان ممکن طبق بخشنامه مربوطه اعلام کند. و در مرحله بعدی پیمانکار می‌تواند تمام صورت‌وضعیت‌های کارکرد و تعدیل موقت و قطعی، برای پروژه‌های فهرست‌بهایی و هم برای فهرست‌بهای تجمیعی و پروژه‌های منعقدشده بر اساس بخشنامه سرجمع و همچنین سایر مابه‌التفاوت‌های مربوط به پروژه‌ها را با استفاده از این نرم‌افزار تهیه نماید. به‌علاوه پیمانکار می‌تواند از بخش کنترل کارگاه و کنترل پروژه نرم‌افزار نیز به‌راحتی استفاده کند.

ناگفته نماند سایر عوامل پروژه‌ها همانند دستگاه نظارت و واحد رسیدگی به‌صورت‌وضعیت‌ها، برای تسریع در رسیدگی به‌صورت‌وضعیت‌ها و تعدیل‌ها می توانند از امکانات تدکار بهره مند شوند. شرکت تدکار هر ساله تمام تغییرات بخشنامه‌ها و فهارس بها را در نرم‌افزار پیاده کرده و آن را در اختیار کاربران قرار می‌دهد به‌طوری‌که در چندین سال گذشته یک روز پس از ابلاغ فهرست‌بهای سال جدید، آن را در نرم‌افزار عملیاتی کرده و کاربران تدکار ازجمله ارگان‌های دولتی و مشاوران و پیمانکاران در اولین روز کاری سال جدید می‌توانند با بروز رسانی نرم‌افزار از فهرست‌بهای جدید استفاده کنند.

نرم‌افزار تدکار به پشتوانه داشتن مدیریت توانمند و تیم پشتیبانی و تخصصی قوی و متعهد ، یکی از قدرتمندترین نرم افزارهای  موجود محسوب میشود که قادر است نیازهای عمده دفاتر فنی تمام عوامل پروژه‌های عمرانی را پاسخگو باشد.

نویسنده: مهندس مریم واحدی
من مریم واحدی، سرپرست دفتر فنی و آنالیست انواع پروژه های عمرانی هستم که علاقه زیادی به تحقیق و آموزش مباحث مربوط به دفتر فنی را دارم و تا کنون بصورت پروژه ای با پیمانکاران، مشاوران و کارفرمایان زیادی در ارتباط بوده ام و امور دفتر فنی آنها را به عهده داشته ام.
اشتراک گذاری : Array