کنترل درز انقطاع ساختمان توسط مهندس ناظر
درز انقطاع چیست؟ درز انقطاع فضایی است جهت جداسازی فضای بین دو ساختمان برای جلوگیری از آسیب های ناشی از مجاورت دو ساختمان
مطابق بند 1-4-1 آیین نامه 2800 ، جهت حذف و یا کاهش خسارت و خرابی ناشی از ضربه ساختمانهای مجاور به یکدیگر ، ساختمانها باید با پیش بینی درز انقطاع از یکدیگر جدا ساخته شده و یا با فاصله ای حداقل از مرز مشترک با زمین های مجاور ساخته شوند . برای تامین این منظور در ساختمانهای با 8 طبقه وکمتر ، فاصله هر طبقه از مرز زمین مجاور حداقل باید پنج هزارم ارتفاع آن از روی تراز پایه باشد.
دوره جامع نظارت ساختمان فنون عمران
این فاصله بنا بر تعریف این آیین نامه از روی تراز پایه شروع می شود . با توجه به اینکه در این مقاله قصد ورود به مباحث محاسباتی درز انقطاع را نداریم ، فقط به تعریف تراز پایه بسنده می کنیم :
تراز پایه :
مطابق بند 3-3-1-2 آیین نامه 2800 تراز پایه در ساختمان به ترازی اطلاق می شود که در زمان زلزله ، از آن تراز به پایین اختلاف حرکتی بین ساختمان و زمین وجود نداشته باشد . برای مشخص کردن تراز پایه ، آیین نامه شرایط زیر را نیز قرار داده است :
- ساختمانهایی که دارای زیر زمین هستند و دیوارهای آن به سازه متصل نیست ، در این حالت تراز پایه از روی سطح شالوده در نظر گرفته می شود .
- ساختمانهایی که دارای زیر زمین هستند و دیوارهای آن متصل به سازه می باشد و پشت دیوارها توسط خاک متراکم پرشده باشد ، در این حالت تراز پایه در نزدیکترین سقف زیرزمین به سطح زمین طبیعی اطراف در نظر گرفته می شود .
تا اینجا مشخص شد که درز انقطاع باید از روی تراز پایه اجرا شود ، یعنی به لحاظ آیین نامه ای ، نیاز نیست این درز در قسمت فنداسیون در نظر گرفته شود .
نکته حقوقی برای مهندسان ناظر و سازندگان ساختمان :
با مشاهده شکل گودبرداری هایی که در سطح شهرها انجام گرفته ، به این نتیجه رسیدیم که نمی توان حرکات پاکت بیل یا بابکت و همچنین ریزش خاک زیر فنداسیون را کنترل کرد تا فنداسیون وارد ملک همسایه نشود ، و در موارد بسیاری دیده شده که بدلیل ورود به ملک همسایه و بتن ریزی فنداسیون ، بعداً در زمان ساخت ملک مجاور ، این مساله ( ورود به ملک ) باعث بوجود آمدن دعواهای حقوقی گشته که مهندس ناظر را نیز به دلیل گزارش نکردن این موضوع ، درگیر خود کرده است .
پس لازم است مهندسین ناظر در صورت برخورد با این مساله در فنداسیون ، ابتدا دستورکار جهت اصلاح به مالک ابلاغ کنند و حتماً در صورت عدم اصلاح آن ، در گزارش مرحله ای یا گزارش تخلف ، به مرجع صدور پروانه ابلاغ نمایند .
متن گزارش ناظر در این قسمت :
به اطلاع شهرداری محترم می رساند ،طی بازدید اخیر مشاهده گردید مالک ملک به شماره پرونده شهرداری . . . . . . به آدرس . . . . . . . . در زمان گودبرداری به دلیل خطای انسانی یا خطای ماشینی ، به میزان . . . . . . سانتیمتر وارد حریم ملک پلاک ضلع . . . . . . گردیده است . لذا لازم است شهرداری محترم قبل از بتن ریزی فونداسیون ، مالک را قبل از گودبرداری ملزم به اصلاح نماید .
در ضمن این موضوع در مورخه . . . . . . . .طی دستورکار کتبی به مالک ابلاغ گردیده است .
پس توصیه می شود :
- حتی الامکان در زمان گودبرداری دقت شود تا ماشین آلات وارد حریم ملک همسایه نشوند
- در صورت ورود به ملک مجاور ، حتماً قبل از بتن ریزی فنداسیون این قسمتها ، توسط پلاستوفوم پر شوند .
درز انقطاع را چگونه کنترل کنیم ؟
الف ) در ساختمانهای بتنی، ناظر باید مطابق نقشه های معماری درز انقطاع را کنترل نماید .
مثال : در نقشه های معماری درز انقطاع 11 سانت مشخص شده است و اسکلت ساختمان هم بتنی می باشد .
11 سانت خود درز + 4 سانت اندود ملات ماسه سیمان + 3 سانت کاور بتن ستون = 18 سانت از پشت میلگرد خاموت ستون باید درز اجرا شود . این کنترل باید از روی فنداسیون و در زمان اجرای ریشه ستونها انجام شده و تا بالاترین سقف نیز ادامه یابد .
ب ) در ساختمانهای فلزی، این مورد در زمان بیس پلیت گذاری ستونها کنترل می گردد. برای انجام این کار لازم است ابتدا شکل ستون را روی بیس پلیت کشیده و مطابق مثال فوق اندازه ها کنترل شوند ، فقط در این ساختمانها کاور بتن ستون حذف می گردد ، یعنی درز انقطاع مثال بالا و در ساختمان اسکلت فلزی خواهد شد 15 سانت .
کنترل درز انقطاع باید توسط کدام یک از ناظران انجام شود ؟
در ساختمانهایی که ناظر نقشه بردار حضورداشته باشد این کار توسط نقشه بردار انجام شده و در صورت نبودن نقشه بردار ، از آنجا که کنترل ابعادی در ساختمان از وظایف ناظر معمار می باشد ، باید ناظر معمار درز انقطاع را کنترل نموده و در صورت تخلف گزارش نماید . اما با توجه پرونده های موجود و اینکه درز انقطاع یکی از بخشهای سازه ای ساختمان می باشد ، بهتر است ناظر سازه نیز در زمان کنترل درز انقطاع توسط ناظر نقشه بردار یا معمار با ایشان همراه باشد .
نکته مهم :
در زمان مشخص کردن درز انقطاع ، حتما مواظب باشید که با کم شدن فاصله ستونها ، پارکینگ حذف نشود و در اینصورت باید این مورد توسط ناظر مربوطه گزارش شده و تا زمان تعیین تکلیف این موضوع از ادامه کار جلوگیری گردد .
همچنین کم شدن درز انقطاع در طبقات بالا ، در مواردی دیده شده که در کمیسیون ماده صد منجر به صدور حکم تخریب گردیده است و مهندس ناظر که این موضوع را در گزارشات خود قید نکرده نیز جزو مقصرین پرونده شمرده شده است .
آیا میتوان درز انقطاع را توسط نخاله پُر کرد ؟
مجدداً مطابق بند 1-4-1 آیین نامه 2800 ، میتوان درز انقطاع را توسط مصالح انعطاف پذیر پُر کرد . مصالح انعطاف پذیر مانند :ماسه بادی ، پلاستوفوم و … . به هیچ عنوان ناظر نباید به مالک اجازه دهد این قسمت را توسط مصالح بنایی، بتن پُر کند و در صورت پُر شدن این قسمت ، حتماً مورد را در گزارشات خود و در موعد قید نماید .
سخن نگارنده :
همانطور که گفته شد، مساله درز انقطاع یکی از مسائل حقوقی نظارت است که با کمی بی دقتی و سهل انگاری می تواند ناظر را مجبور به پرداخت جرائم نقدی نماید . پس مهندسان ناظر نقشه بردار ، معمار و سازه حتماً در زمان کنترل این قسمت با یکدیگر همکاری داشته و تخلفات مالک را گزارش نمایند.
مهندس علی بهرامیان بذل
درود بر شما،با تشکر بابت اطلاع رسانی،سئوالی داشتن خدمتتون هرچند تا حدودی با سئوال دوستان مشترک هست وجواب داده شد، آیا پوشاندن درز انقطاع بین دو آپارتمان با سازنده یا مالکان ساختمان نو ساز هست یا هر دو ساختمان؟ ساختمان قدیمیتر در زمان ساخت با توجه به نبود ساختمان مجاور قطعا الزامی به پوشاندن درز ( که وجود نداشته) نبوده، حالا بعد چندین سال که محل جمع شدن پرنده و سایر موجودات شده و سازنده مجتمع جدید کوتاهی کرده باز هم مجتمع قدیمی باید هزینه پرداخت کند؟
سلام وقت بخیر با سازنده ساختمان نوساز ، چون شما که هنوز درز انقطاع ندارید که بخواهید روی آنرا پوشش بدهید.
سلام از به اشتراک گذاشتن دانسته های خود به دیگران کمال تشکر را دارم. آیا درز انقطاع را برای دیوار حائل نیز باید اعمال کرد.؟ تراز پایه برای ساختمانی که یک زیر زمین دارد و سقف اولین سقف مثبت پنجاه سانت است چه نقطه ای است.؟ با تشکر
سلام ارادتمندم بله باید رعایت کنیم ولی توصیه می کنم بخاطر جلوگیری از حرکت خاک پشت دیوار ، این قسمت را با بتن غیر مسلح پر کنید تا بعدا امکان تخریب وجود داشته باشه . تراز مبنا عموما روی فنداسیون در نظر گرفت میشه .
سلام مهندس ایا برای یک طبقه درز انقطاع اجباری است و اگر رعایت نشود و همسایه شکایت کند دادگاه حکم به تخریب میدهد یا جریمه ؟
سلام ، بله تمام ساختمانها باید درز انقطاع را رعایت کنند . اگر شاکی خصوصی داشته باشید احتمال صادر شدن حکم تخریب هم وجود دارد ولی تاثیر عدم اجرای درز انقطاع در این ساختمان باید بررسی شود .
الان سوالم اینه وقتی ملک تصرفی داره و نقشه بردار نیست چیکار کنیم؟
سلام ، از کارشناس رسمی در رشته نقشه برداری برای رفع مشکل استفاده کنید.
با درود.ممنون از مطالب مفیدتون.آپارتمان دوطبقه دارم که با حیاط ۳متری ودیواری ۱۷متری در شمال که مال من میباشد اززمین همسایه جدا میباشد.اکنون در زمین مذکور شروع به ساخت وساز برای ۳ طبقه آپارتمان روی پیلوت اقدام کرده اند.از آنجاییکه من در حیاط آب نما وآلاچیق وانباری وآسانسور چسبیده به دیوار حیاط دارم تامین دلیل کرده تا اگر خسارتی به سازه من زده شد در خواست خسارت بکنم.کارشناس رسمی در بیان نظرش امکان آسیب رسیدن به سازه های من را زیاد میدونن.آیا سازه در حال ساخت باید درز انقطاعی را رعایت کنن؟لازم به ذکره این سازه شرقی-غربی دارای پنجره وشمال وجنوب چسبیده به ملک من وهمسایه دیگرهست.چه تمهیداتی میتونم انجام بدم که در مرحله گود برداری وفوندانسیون به دیوار من آسیبی نرسد.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید🙏🙏🙏
سلام وقت بخیر ایشان باید درز انقطاع را رعایت کنند اما حتما در زمان گودبرداری باید سازه نگهبان متناسب با شرایط ملک شما و دیواره گود اجرا کنند.
با سلام و احترام ایا درز انقطاع باید در زیر زمین هم ادامه داشته باشد مثلا یک ملک که دو تا زیر زیمن داره درز انقطاع از چه ترازی باسد شروع بشه؟
سلام وقت بخیر بدلیل اینکه تامین شروط استاندارد2800 تقریبا امکان پذیر نیست ، عموما تراز پایه را روی فنداسیون در نظر می گیریم و درز هم از همان تراز شروع می شود.
سلام خسته نباشید مادر یک ساختمان ۱۸ ساله ۴ طبقه ۲ واحدی زندگی میکنیم ساختمان بقلی ۵ طبقه دو واحدی که ظاهره ۱۰ یا ۱۴ سال ساخت هست درز انقضا سمت پشت ساختمان باز هست و محل زندگی پرندگان شده و و حشره و کک پرنده از شومینه و دستشویی و ارک داخل ساختمان پشه ها وارد میشوند این مشکل را کی باید حل کنه لطفا میشه کمک کنید
سلام مالکین هر دو ساختمان به صورت اشتراکی باید اقدام کنند چون درز انقطاع یک فضای مشاع می باشد.
در ساخت ساختمانهای ویلایی در شمال کشور در صورتی که ملک مورد احاث دارای یک طبقه باشه و به اندازه یک متر از روی فونداسیون هم کفپر کنه و بخواهد از دو طرف فاصله نداشته باشه و همسایه در اون قسمت فقط دیوار محوطه داره میتونه درز انقطاع رو از روی کرسی رعایت کنه و کرسی رو به دیوار محوطه بچسبونه و بعد از اون درز انقطاع رو اجرا کنه و سوال بعد آیا ملک مجاور میتونه با توجه به اینکه دیوار محوطه داره نسبت به درز انقطاع که در کرسی اجرا نشده معترض بشه
رعایت درز انقطاع از روی فنداسیون و بین سازه ساختمان الزامی است . تایید یا عدم تایید درز از روی کرسی بستگی به ناظر شما دارد ولی قانونا می تواند ایراد بگیرد.
سلام مطالب آموزنده ای بود ممنونم ، بک سوال داشتم سالها پیش یک واحد آپارتمان خریداری کردیم که درز انقطاع بسته نشده و دائما صدای کبوترها و فضولاتشان موجب سلب آسایش ما ساکنین شده آیا امکانش از سازنده یا مهندس ناظر شکایت کنیم برای نبستن درز انقطاع ؟ یا اینکه به هزینه خودمون باید ببندیم ،ممنونم.
سلام ، می تونید شکایت کنید و سازنده ملزم به مسدود کردن درز انقطاع هست ولی فکر میکنم اگر خودتون اقدام کنید بهتر باشه و زودتر نتیجه بگیرید. البته می تونید ابتدا یک ابلاغ قضایی به سازنده ارسال کنید شاید خودش اقدام کرد .
سلام ناظر یک پروژه ای میباشم که در نقشه های سازه عرض زمین ۱۰ متر در نظر گرفته شده و درز انقطاع در طرفین ملک ۵سانت است ولی در نقشه معماری این ۵سانت درز از ۱۰ متر کم شده و درواقع عرض زمین را ۹/۹۰ در نظر گرفتن، این مورد ربطی ب نازک کاری دارد یا اشتباه شده است و باید نقشه ها اصلاح شون؟
سلام قانونا باید درز انقطاع از عرض زمین که در پروانه درج شده کم شود .این موضوع را با ابعاد پروانه کنترل کنید . احتمالا ایراد از نقشه سازه است .
با سلام و احترام. در حال نظارت سازه ساختمان ۶ طبقه هستم. همسایه ها درز انقطاع رو در یک سمت زمین رعایت نکردند و الان که اسکلت تموم شده ناظر نقشه بردار نامه زده در اجرای اسکلت درز انقطاع رعایت نشده است. ولی در واقع دیوار های همسایه چسبیدن به ستون های سازه. در حال حاضر چه دستوری به عنوان مهندس سازه میتوان داد.
با سلام کنترل کنید اگر همسایه ها درز را رعایت نکرده باشند در پاسخ گزارش ناظر نقشه بردار بنویسید ایراد از پلاکهای مجاور بوده و درز انقطاع در ساختمان در حال ساخت رعایت شده است .
سلام خدمت جناب مهندس.ممنون از اینکه پاسخگوی سوالات هستید.بنده ناظر معماری هستم و هم اکنون در مرحله فونداسیون خاموت های شابلون کار گذاشته شده و ریشه ستون ها هم بسته شده.مالک درز انقطاع رو رعایت نکرده و علاوه بر این ضخامت کفسازی روی فونداسیون و عمق چاله آسانسور هم کمه و میگن برو هر جا دوست داری شکایت کن.بنده شهرداری ناحیه رفتم گفتن برو منطقه.رفتم منطقه هر چقدر تلاش کردم نامه منو ثبت نکردن و گفتن درز انقطاع و کلا مرحله خاکبرداری و فونداسیون به ناظر معماری ربطی نداره و به ناظر سازه مربوط میشه.راهنمای مهندسین ناظر معماری رو چاپ کردم بردم گفتم لطفا این رو مطالعه کنید وظایف ناظر معماری مشخصه چیه.بازم زیر بار نرفتن گفتن ناظر سازه پاش گیره.ناظر سازه هم متاسفانه جوابگو نیستن.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سلام وقت بخیر شما موضوع تخلف را نوشته و به مدیر شهرداری منطقه ابلاغ قضایی کنید و یک رونوشت هم به سازمان استان بدهید. اگر ناظر هماهنگ کننده دارید می توانید این موضوع را به ایشان هم کتبا اطلاع دهید .
با سلام. جناب مهندس ساختمان تحت نظارت اینجانب ( ناظر سازه ام ) از لحاظ اندازه درز انقطاع رعایت شده نسبت به همسایه مجاور. الان مالک بعد از مدتی که بنده از ساختمان بازدید نداشتم نما رو اجرا کرده منتها سنگ نما رو دقیقاً لب به لب با نمای همسایه اجرا کرده و خبری از درز انقطاع در قسمت نما نیست و با ورق آن رو پوشش نداده. باید چطور نامه نگاری کنم و اینکه کلاً مشکلی دارد اینکار؟ مسئولیت این مورد با کدام یک از مهندسین ناظر هست؟ ناظر نقشه بردار هم دارد.
سلام در این مورد شما فقط در گزارش به صورت خبری بنویسید ، مسئولیت این تخلف با ناظر معمار است بهتر است به ایشان اطلاع دهید .
سلام مهندس ما آپارتمان دو طبقه هستیم کنار ما داره شش طبقه میسازه درز انقطاع ظاهرکمه به ایرانیت ما رسید بدون اطلاع با چکش ایرانیت را شکشتن میگه ایرانیت توی زمین ما بود الان بارون آمد چندین نقطه اتاق نم گرفت به کارگرگفتم میگه ما باید درست کنیم اقدامی نکردن باید چیکار کنم با تشکر
درود بر شما جناب مهندس . پلاک مجاور ما داخل درز انقطاع یونولیت گذاشتن و روش بتن ریزی کردن با توجه به اینکه طبقات ساختمان ما با ساختمان اونها دقیقا همتراز نیست محل بتن ریزی درز انقطاع وسط دیوار قرار گرفته و ما بشدت آلودگی صوتی داریم طوری که حتی صدای افتادن یه میخ از سمت همسایه رو میشنویم ضمن اینکه بتنی که ریختن صخامتش زیاده و توی زلزله تخریب شدنی نیست مطمئنا به ساختمان ما آسیب خواهد زد و این موضوع به قدری واضح و بدیهیه که نمیدونم چرا مهندسان ناظر بهش توجه نکردن حتی حین بتن ریزیشون آب بتن به داخل ساختمان ما هم نفوذ کرده بود الان هم درز انقطاع رو از بالا پوشوندن ولی از طرفین آزاده(البته کارشون هنوز تموم نشده و به مرحله ی نازک کاری رسیدن) ولی از دست سروصداشون آسایش نداریم حتی یه مورد فیلم هنگام تخریبشون تهیه کردم که ساختمان ما به اندازه ی 10 سانت درز انقطاع از ساختمان کهنه ای که تخریب کردن رعایت کرده بودیم ولی اینها طبقات رو با بتن به ساختمان ما چسبوندن . آیا این وضعیت خطرناکه لطفا کمک کنید. با سپاس فراوان
با سلام در این خصوص توصیه می کنم از طریق یک نفر کارشناس رسمی از ساختمان بازدید کرده و درصد ایرادات و احتمال خطر را از ایشان سوال کنید . پاسخ گویی در این موارد تنها در صورت بازدید حضوری امکان پذیر است .
سلام وقت بخیر،سازنده ساختمان کناری آپارتمان ما اومده دیوار پارکینگ طبقه همکف خودش رو تو قسمت درز انقطاع یعنی خارج از اسکلت بتنی چیده است ، آیا مجاز به این کار است ؟
با سلام نخیر این موضوع یکی از تخلفات رایج می باشد .
سلام. ساختمان هایی که مربوط به ده 80 می باشند و قدیمی ساخت هستند و رعایت درز انقطاع در آن زمان درساختمان ها نبوده است. آیا اگر ساختمان جدیدی در کنار آنها احداث شود آیا می توانند برای عدم رعایت درز انقطاع از ناطر شکایت کنند؟!
با سلام خیر
سلام ممنون از پاسخگویی تان ،ضلع غربی ملکی که به طول 17 متر است 8 متر آن را یک پست برق به ارتفاع 3متر اشغال کرده که در نقشه های مصوب معماری در این ضلع درز انقطاعی در نظر گرفته نشده است ارتفاع ملک 15 متر است آیا بایست حتما نقشه ها اصلاح گردد و درز اجرا گردد؟
با سلام نیازی به درز انقطاع با پست برق نیست . دیوار محوطه نیازی به درز انقطاع ندارد .
آیا دیوار های محوطه هم باید از دیوار های محوطه همسایه فاصله یا همان درز ژوئن داشته باشد ؟
سلام خیر . بین دیوار محوطه یا حیاط با حیاط همسایه درز انقطاع نیاز نیست .
سلام مهندس کنار مجتمع ما ساختمانی احداث شده که درز بین هر دو ساختمان ده سانتیمتر بیشتر نیست آیا این فاصله کافیه
سلام ، مقدار درز انقطاع بستکی به ارتفاع ساختمان دارد . دیوارهای حیاز و محوطه نیاز به اجرای درز انقطاع ندارند .
با تشکر. ساختمانی در ضلع مجاور همسایه دارای دیوار برشی می باشد و این دیوار هر طبقه حدود 2سانتیمتر به سمت ساختمان همسایه اجرا شده است که نهایتا در طبقه هفتم حدود 15 سانتیمتر به سمت زمین همسایه رفته است. ناظر سازه به دلیل نبود دید کافی تاکنون گزارش ننموده است؟ آیا این مورد اساسا از وظایف ناظر سازه است؟ و اینکه در موقعیت فعلی چه اقدامی انجام دهد؟
سلام مهندسین ناظر سازه ، معمار و نقشه بردار پروژه باید در جانمایی دیوار ستونها نظر بدهند . متاسفانه الان هیچ کاری نمی توان کرد مگر تخریب .
با سلام خدمت شما من ساختمانم دو طبقه است و ساختمان کناری بنده ک سه طبقه است ک هر دو اسکلت بتن است و همسایه من در ساخت اسکلت فاصله رو رعایت کرده ولی دیوار بلوکی کذبا بلوک پانزده سانتی اجرا شده رو اومده کامل در درز انقطاع ساخته و دیوار از اسکلت جداست یعنی بدون والپست و دیوار کلا از ساختمان جداست ک تمام بار روی دیوار بنده است در صورتی ک من حدود سه چهار سانت برای درز انقطاع گذاشتم ولی همسایه قبول نداره میگه زمین خودمه و ب شما ربطی نداره ب طور خلاصه دیوار کلا از کف ب صورتی ک اصلا بین ستونها اجرا نشوه سه طبقه با بلوک رفته بالا چسبیده ب دیوار من میخواستم ببینم میتونم شکایت کنم یا ن مرسی لطف شما
سلام ، بله می توانید طرح دعوا کنید . اما ابتدا به نظرم یک تامین دلیل برای این موضوع تهیه کنید .
سلام. سازنده ی ملک مجاور مبادرت به ساخت 5 طبقه کرده که ظاهرا” درز انقطاع را رعایت کرده ولی روی یونولیت بین سقف هایش و ملک اینجانب که هر سقفش وسط هر طبقه ی ماست را با بتن به ضخامت 10 سانت پر کرده و به دیوار ما کاملا” چسبانده است!! این باعث شده هر کاری که روی سقف ها یا کف انجام میدهند دیوار خانه ی ما صدا داده و میلرزد. راهکار آن چیست و چرا این کار را کرده است؟ سپاس فراوان
سلام نباید این کار را انجام میداد و متاسفانه این اشتباه اجرایی است که در زمان بتن ریزی روی درز انقطاع هم بتن می ریزند و بعدا نسبت به جمع آوری آن اقدامی صورت نمی دهند . شما می توانید از مالک بخواهید که این بتنها را تخریب کند . در ضمن مطمئنا دیوار ساختمان شما هم باید بلوک سفالی باشد که اینقدر راحت صدا را انتقال می دهد .
سلام وقتتون بخیر.ملک من به همراه ملک مجاور همزمان ساختمان را بهم شروع کردیم. بنده درز انقطاع ساختمان خودم رو رعایت کردم. درز ساختمان را در طول عرض ساختمان رعایت کردم. اما سختمان مجاور درز انقطاع طبقه اولش رو فقط در قسمت ستون رعایت کرده و کلا آجرچینی طبقه اول رو به دیوار ما چسبانده. آیا ایشون خلاف نکردند؟چیکار باید کرد در این مورد؟سوال دومم اینه که ایشون در طبقات بالاتر هم چون دیده ما درز انقطاع رو رعایت کردیم از سمت خودش رعایت نکرده. این آیا خلاف نیست؟
سلام وقت بخیر ،1 ) همسایه تخلف کرده و درز انقطاع باید کلا در تمام اجزا ساختمان رعایت شود . شما می توانید از مالک یا سازنده پلاک مجاور با عنوان ورود به درز انقطاع و تهدید ایمنی ساختمان شما در زمان بروز زلزله شکایت کنید . 2 ) درز انقطاع باید از روی تراز پایه که ظاهرا اینجا روی فنداسیون است تا بالاترین تراز ساختمان درز انقطاع را رعایت شود .
با سلام. رعایت درز انقطاع از چه سالی اجباری شده است؟ ناظر معماری ساختمانی هستم که ظبق نقشه ها عرض زمین باید 10 متر باشد اما پس از گودبرداری و مشبندی فونداسیون برای کنترل محل ستون ها مراجعه کردم. عرض زمین 10 متر و 9 سانتیمتر است. از کجا بفهمم این 9 سانتیمتر درز انقطاع ساختمان مجاور است یا ابعاد زمین مطابق نقشه نیست؟ یکی از همسایه ها بسیار قدیمی است حدودا 45 ساله و نمای دیگری آجر سه سانت و 4 طبقه است
سلام ، حداقل از زمان تدوین و ابلاغ استاندارد 2800 ویرایش چهارم سال 93 ، شما باید طبق پروانه و نقشه های مصوب زمین خودتان را مشخص کرده و از مرز بین زمین خودتان و پلاک مجاور درز انقطاع را رعایت کنید . اگر عرض زمین 10 متر باشد که شما از همان مرز باید درز انقطاع را رعایت کنید و کاری نداشته باشید که آن 10 متر از کجا آمده .
پی گسترده سوله روی خاک بستر کم مقاومت آیا امکان اینکه ابعاد پی ۳۶*۱۰۶ متر مربع باشه درز انقطاع هر ۱۲*۱۲ متر که باعث قطع شده شبکه فوقانی بشه مشگلی پیش میاد
سلام اگر در نقشه ها دیده شده باشد ، خیر مشکلی نخواهد داشت .
باسلام درز انقطاع آیا باید توسط دو ساختمان مجاور رعایت گردد مثلا اگر یک ساختمان 6سانتی متر درز انقطاع رعایت کرد ساختمان مجاور هم باید 6سانتی متر رارعایت کند که جمعا فاصله دو ساختمان 12سانت باشد؟
سلام بله باید توسط دو ساختمان مجاور هم رعایت شود .
سلام جناب مهندس ،اگه تو یه ساختمونی رو فنداسیون و طبقات پایین ،درز انقطاع کم اجرا بشه مثلا ۴ سانت باشه و تو طبقات بالاتر این اندازه بصورت استاندارد نقشه و۹ سانت باشه ،مشکلی پیش میاد برای ناظر؟؟
سلام در صورت تایید طراح سازه خیر . می توان درز انقطاع را بصورت پله ای در نظر گرفت .
اگر ملک کناری فنداسیون آن به زمین ما نفوذ کند و باید تخریب بشه چیکار باید کرد؟
سلام بله باید تخریب شود اما توسط سازنده آن .
سلام مهندس عزیز خسته نباشید مهندس جان من یه دو طبقه دارم میسازم حریم همسایه یک متر سی فاصله دارم باهاش درز ۸ سانتی انقطاع نیاز داره بازم .و اینکه وال پست حتما باید اجرا کنم اگه میشه یه راهنمایی کنید
سلام متوجه سوال شما و جانمایی نشدم ولی اگر از دیوار همسایه فاصله دارید و این فاصله همواره باقی است ، حتی اگر همسایه اقدام به ساخت کند ! که نیاز به درز نیست و مشا می توانید با تایید طراح سازه این درز را اجرا نکنید . در خصوص وال پست هم باید عرض کنم الزامی بوده و باید اجرا شود .
تشکر و ارزوی سلامتی برای اقای مهندس بهرامیان که بدون هیچ چشمداشتی به سوالات من تلفنی پاسخ دادند و مسئولانه وقت گرانبهای خود را در اختیار من قرار دادند سلامتی ایشان را ازخدا خواهانم
درود بر شما ، ممنون از پیام پر مهر شما . خدا رو شکر که می تونم مفید باشم .
سلام ،همسایه مجاور ساختمان ما مشغول ساخت هست و داکت لوله های فاضلاب ولوله های برق وغیرو را از دیوار مرز انقطاع گذرانده و روی ان را پوشانده..ایا این خلاف است؟ایا میتوانم از طریق دادگاه تقاضای رفع تصرف کنیم؟و لوله ها را به داخل ساختمان ببرند؟
سلام شرایط خاصی برای عبور دادن لوله های تاسیساتی از داخل درز دیده شده که این شرایط مربوط به فاضلاب نمی باشد . اما عموما مهندسین طراح زیر بار این قضیه نمی روند و سازندگان تخلف کرده و لوله ها را از داخل درز عبور می دهند . شما می توانید سازنده را ملزم به اصلاح این تخلف نمایید .
همسایه جفتیم اجازه داربست زدن برای بستن قالب ها ک شامل دیوار برشی میشه رو نمیده. چطوری میشه این مسله رو حل کرد . البته فقط از یک طرف مشکل هست اونم این همسایه دست راستی است. دست چپ و پشت برای دار بست زدن داربست نیست.
سلام متاسفانه کمی هزینه دارد ولی الزامی به اجرای داربست نیست . در صورت نیاز تماس بگیرید تا تلفنی عرض کنم . 09188183312
سلام وقت بخیر، یه سوال داشتم آیا پر کردن درز انقطاع الزامی هست و اگر انجام نشه میشه از مجری ملک مجاور شکایت کرد به شهرداری؟
سلام بله الزامی است .
سلام وقت بخیر جناب مهندس، یه سوال داشتم آیا پر کردن درز انقطاع الزامی هست و اگر انجام نشده باشه میشه از ملک مجاور به شهرداری شکایت کرد؟
سلام نخیر . الزامی برای پر کردن درز نیست ولی حتما باید دور تا دور درز پوشانده شود .
سلام وقت بخیر زمین من مجوز هشت طبقه را دارد اما بنده می خواهم ۱۱ طبقه بالای پیلوت بسازم و صدقه منفی و همکف را دیوار برشی اما کنم تا پارکینگ تامین کنم سئوالم اینه، تراز پایه درز انقطاع از سقف طبقه همکف مورد قبول هست ؟ واینکه باید چند سانت باید فاصله درز باشد
سلام نخیر با توجه به مباحث گفته شده ، درز انقطاع از روی فنداسیون در نظر گرفته شده و مقدار آن با توجه به ارتفاع تمام شده ساختمان توسط طراح سازه مشخص می شود . 0.005 ارتفاع ساختمان
با سلام خدمت مهندس عزیز با توجه به نکات بیان شده، آیا در زیر زمین نیازی به رعایت درز انقطاع برای دیوار زیر زمین وجود دارد؟ ما می تونیم در زیر زمین درز رو رعایت نکنیم؟
سلام با توجه به اینکه احتمال دارد در مجاورت شما هم ساختمان با طبقات منفی احداث شود و برای جلوگیری از ایجاد آسیب سازه ای ساختمانها باید درز انقطاع رعایت شود .
با سلام درز انقطاع اگر باز هم بماند باعث بروز مشکلاتی میشود . و باید با چه مواد و مصالحی پر شود ؟ با خاک نرم چطور ؟
سلام قانون گفته مصالح انعطاف پذیر ولی اگر درز انقطاع را با ورق گالوانیزه به درستی بپوشانید مشکل خواصی نخواهد داشت و نیاز به پوشاندن نیست .
سلام. وقت بخیر. ما یه ملک خریداری کردیم طبقه دوم که درز انقطاع داره. سیم کولر گازی رو باید از درز انقطاع بفرستیم پشت بام که برسه به کمپرسور اما بین طبقات یونولیت کار شده. سوال من این هست که آیا دستگاهی یا راهی وجود داره که از طبقه ۲ بتونیم درز انقطاع رو سوراخ کنیم؟ واقعا به راهنمایی نیاز داریم … ممنون میشم اگر کسی میدونه کمک کنه.
سلام اگر فقط فوم یا یونولیت باشه که می تونید بنزین بریزید این فوم از بین خواهد رفت . یک لوله رد کنید داخل درز و از داخل آن بنزین بریزید روی فوم .
سلام وقت به خیر ببخشید یه سوالی داشتم آیا باید فاصله درز انقطاع رو با فوم پر کرد ؟ و اینکه هزینه فوم بر عهده هر دو ملک هست یا بر عهده کسی که بعد میخواهد بسازد
سلام الزامی به پر کردن این فضا نیست . ولی درز انقطاع باید از سمت نما مسدود شود .
من یه ساختمون ۳طبقه ساختم بدون مجوز رفتم کمیسیون ماده صد حالا همسایه اومد میگه درز انقطاع رعایت نکرد شکایت کرد طبقه قانون درز انقطاع باید برای ساختمون با ۱۲متر ارتفاع یا چهار سقف ایا این درست
سلام درزانقطاع پنج هزارم ارتفاع ساختمان باید درز انقطاع رعایت شود
باسلام وخسته نباشیدازسایت خوب واطلاعاتی که دراختیارمیگذارید برای محاسبه درزانقطاع درسازه بتونی ودرسازه بتونی درمرحده قبل ازبتن ریزی فونداسیون به چه صورت است؟ درزانقطاع+۲سانتیمترقالب+ ۵سانتیمترکاوربتون کافیه درستون بتنی؟ اون۴سانتیمترملات ماسه سیمانی که فرمودیدرومتوجه نشدم ودرسازه فلزی درزانقطاع تابال تیراهن کافیه؟ اگرهمسایه های مجاورازهردوطرف به ملک ماچسبیده ودرزانقطاع رورعایت نکرده باشند ایافقط درزانقطاع خودمونورعایت کنیم یاباندازه ملک مجاورهم نیازه؟ وتامین دلیل هم نیازهست ؟
سلام درز انقطاع را از مرز زمین خودتان به اندازه زمین خودتان رعایت کنید و کاری به همسایه نداریم . در سازه بتنی : 5 سانت کاور + درز انقطاع ( پلاستر باید در نظر گرفته شود ولی دقت کنید که این موضوع موجب حذف پارکینگ نشود . در سازه فلزی : درز تا بال ستون کفایت می کند .
عرض سلام و خسته نباشید.توی آموزش های مربوط به آزمون طراحی معماری نظام مهندسی گفته میشه که در اضلاع شمالی و جنوبی،حتی در صورت وجود ملک مجاور،و استفاده از حد نهایی مرز مالکیت،درز انقطاع ترسیم نمیشه…ممکنه راهنمایی بفرمایید درست هست یا نه؟ اگر درست هست،علتش رو میفرمایید لطفا؟
سلام درز انقطاع فقط بین دیوار ملک و حیاط ترسیم نخواهد شد و بین پلاکهای مجاور باید درز انقطاع داشته باشیم .
خوب و قابل استفاده.تشکز
سلام خسته نباشید سلختمان از چندطبقه نیاز به نقشه بردار دارد؟با تشکر
سلام بستگی به مصوبه سازمان استاد شما دارد وگرنه مطابق قوانین تمام ساختمانها باید 5 ناظر را داشته باشند .
با سلام.لطفا یک شماره تماس میگذاشتید شما که ذکات علم میکنید.همسایه ما خانه اش را میسازد آن مرز انقطاع را تا حدودی در ملک مجاور که ما باشیم خواستیم رعایت کند.الان آمده است برای خانه اش سکو ساخته است و به ملک ما آن سکو تجاوز کرده است.لطفا راهنمایی فرمایی آیا این مرز انقطاعی منحصرا برای او است که از تمام فضای انقطاع استفاده کرده است؟ستون اش هم لبه هایش وارد ملک ما شده است.دیوار مشترک تکلیف اش جیه؟
در این موارد که اشاره کردید حتما تامین دلیل تهیه کنید و بر اساس آن اقدام به شکایت از همسایه کنید . تامین دلیل از طریق شورای حل اختلاف و کارشناس رسمی صادر می شود . 09188183312
مهندس جان با کمال تشکر از شما …مهندس اگه فونداسیون چپ و راست اجراشده باشه و الان وسط اون دوتا داری یکی دیگه اجرا میکنی وسط فونداسیون ها کاور بتن دقیق لازمه ؟!و اینکه چی بزاریم وسط دوتا آکاسیو یا مشما کافیه؟؟ممنونم
سلام اجرای حداقل کاور بتن لازم است ولی در صورتیکه هر دو طرف بتن اجرا شده نیاز به هیچ چیزی نیست و می توان بتن فنداسیون را بدون هیچ فاصله ای اجرا کرد
سلام همسایه ما درز انقطاع قرار نداده و بتن ریزی پی رو انجام داده، الان پذیرفته که درز رو در دیوار رعایت کنه منتها میلگرد های ستون ها به قدری کناری هستند که میگوید با خم کردن و بردن میلگرد ها تا چند سانت و دوباره خم کردن و بالا آوردن آن میخواهد محل ستون را اصلاح کند تا قادر به رعایت درز در دیوار باشد. آیا این که به مقاوت ساختمان او آسیب نمیرساند؟ آیا این کار اصولی است و میتوان با استناد به قانون خاصی درخواست اصلاح اصولی سازه را مطرح کرد؟ ساختمان او بتنی نیست و فولادی هم نیست و دو طبقه + همکف می باشد که گویا به آن ساختمان بنایی گفته میشود
در ساختمان بنایی با دو طبقه خیلی درز انقطاع مهم نیست .
سلام اقای مهندس در جوار ما ساختمان در حال اتمام است و ملک شمالی است که هر دو پخی دارند ایشان در موقع نما کاری علاوه بر اینکه از کل درز انقطاع استفاده کرده باندازه ده سانتیمتر هم سنگ بنای نما روی سنگ نمای ما پیشروی دارد درز انقطاع فضای حیاط راهم رعایت نکرده وکلا دیوارچینی نموده ایا بنظر شما حق دارد یا نه و بار ها تذکر دادیم ترتیب اثر نداده به کجا مراجعه کنیم سپاسگزارم
در مورد درز انقطاع ساختمان می توانید از طریق شورای حل اختلاف از سازنده شاکی شوید ولی در قسمت حیاط نیازی به درز انقطاع نمی باشد .
بسیار عالی مهندس عزیز استفاده کردم تن درست باشی
متشکر و ارادتمند
با عرض سلام و خسته نیاشید .بنده ناظر ساختمان بتنی هستم که ساختمان های مجاور بصورت بنایی حدود 10 سال پیش ساخته شده اند ولی متاسفانه درز انقطاع رو رعایت نکرده اند . الان ملکی که من ناظر هستم فونداسیون بتن ریزی شده و در هر سمت 5 هزارم ارتفاع که میشه حدود 5 سانتی متر رو در اسکلت رعایت کرده ایم . میخواستم نحوه گزارش تخلف همسایه ها رو چجوری و به چه صورتی به شهرداری بدم تا در صورت وارد شدن ضربه به ملک تحت نظارت من و وقوع خسارت و آسیب ، قصوری متوجه من نباشد . باتشکر از شما
سلام نیازی به گزارش تخلف در این خصوص نمی باشد .
با سلام واحدی پارسال خریداری شده و بعلت نپوشاندن درز انقطاع آب باران و برف آنجا جمع شده و به واحد من نم میدهد آیا میتوانم از سازنده شکایت و درخواست خسارت کنم؟ ساختمان ما پنج طبقه روی پارکینگ همکف و ملک مجاور سوله میباشد و در زمان ساخت هم سوله بوده
سلام . بله می تونید یک تامین دلیل تهیه کرده و با نظر کارشناس رسمی از سازنده شکایت کنید و درخواست خسارت و پوشاندن درز را بدهید .
سلام جناب مهندس، همسایه ملک من یه ساختمان 5طبقه اس، و الان سفت کاریش تمام شده، من میخوام ملک خودمو بسازم، بررسی کردیم ملک مجاور درز انقطاع رو رعایت نکرده. 5سانت هم به ملک من تجاوز کرده، من اگه بخوام شروع به کار کنم. اگه تنها درز انقطاع ساختمان خودم رو رعایت کنم. ایا به مشکل بر میخورم در پایان کار؟با تشکر
سلام خیر شما فقط درز انقطاع خودتان را رعایت کنید کفایت می کند .
ورود به حریم خیابان حین بتن ریزی پی تخلف محسوب میشود و باید گزارش تخلف داد
اگر زیاد نباشد خیر تخلف نیست . در حد 10 تا 15 سانت آن هم فقط بتن نه میلگرد !
سلام مهندس،در تراز ۲.۵- دورتادور زمین دیوار برشی دارم،و اینکه دیوارهای ۲ساختمان مجاور به نظر استحکام مناسبی ندارن ،وبرای قلب بستن دیوار برشی سمت آنها دچار مشکل شده ایم(چون درز انقطاع ۱۵س.م است و کارگر نمیتواند قالب ببندد) شما چه راهکاری پیشنهاد میکنید؟
سلام به نظرم برای قالب پشت دیوار برشی می توانید از قالب های ماندگار مانند تخته یا مش و رابیتس استفاده کنید و در زمان بتن ریزی هم حتما با سرعت کم بتن ریزی کنید .
سلام. اجرای درز انقطاع در فونداسون لازم نیست؟
اگر در کنار فنداسیون ، دیوار پلاک مجاور نباشد ، خیر نیازی به این کار نیست و از بالای تراز پایه یا همان فنداسیون باید درز انقطاع رعایت شود .
با سلام من در حال ساختن ساختمانی 4 طبقه هستم و سمت چپ زمین بنده بعلت شیب دار بودن ساختمان بغلی دو طبقه و یک طبقه زیرزمین دارد ولی بنده کلا 1.20 خاکبرداری دارم تکلیف درز انقطاع چیست آیا من به خاطر ستون های کناری همسایه باید درز انقطاع در فونداسیون را رعایت کنم یا ازومی ندارد؟
بله حتما باید درز انقطاع را در فنداسیون رعایت کنید .
باسلام همسایه دست راست ما درحال ساخت هستن فاصله دیوار ما ودیوار رو با ورقه صاف گالوانیزه ای تیکه تیکه سوراخ کرده وتر زده به نمای ساختمان ایا کارش دسته؟
خیر
باتشکر از شما.همسایه بنده بدون مهندس ناظر شش طبقه ساخته.مهندس بنده با دیدن اوضاع گفت بهتره سی سانتی عقب بکشی منهم این کارو کردم حالا ایشان از این فاصله سواستفاده میکند و میخواهد پشت دیوارش را سیمان کاری کند البته با مباحث شما هیچ فاصله ای با ملک بنده نگذاشته و با سیمان کاری عملا وارد حریم ملکم خواهد شد.من هم اجازه سیمان کاری نمیدهم.ایا ایشان میتواند بابت ممانعت از حق از من شکایت کند؟ممنونم
اگر برای اجرای پلاستر ، باید وارد ملک شما شود می توانید اجازه ندهید وایشان هم هیچ ادعایی نمی تواند بکند .
با سلام به نظرم تامین دلیلی از طریق شورای حل اختلاف بگیر و میتونی اجازه کار بهش ندی و اشتباه کردی ۳۰ سانت جا گذاشتی .اینجانب ۱۲ سال سابقه کارشناسی رسمی دادگستری دارم
سلام جناب مهندس ملک من و همسایه دیوار مشترک داره همسایه شروع به ساخت کرده ولی درز انقطاع رو رعایت نکرده وقتی سوال میکنم میگه چون دیوار مشترک هست سهم من هست که کیپ کنم ایا مجاز هست ؟
سلام اصولا باید درز انقطاع رعایت شود ولی به نظر بنده هم بهتر است که دیوار مشترک را تضعیف نکنید و هر وقت شما ساختید این درز را رعایت کنید .
خیر . درز انقطاع باید خالی باشه و کلا فلسفه درز انقطاع برای این هست که فاصله ای بین دو ساختمان وجود داشته باشد تا در زمان زلزله ساختمانها به همدیگر ضربه نزنند . و حالا این فاصله می تواند در طی اجرای طبقات تراشیده شود و در ضمن رعایت ایمنی ملک شما هم واجب است .
باسلام یک سوال فنی داشتم: زمین کوچکی است دریک روستابه ابعاد 8*10 بصورت یک شیب تند. قراره برای اجرای پلان یک ساختمان بنایی درآن، و برای کاهش هزینه ها، قسمت پایین شیب را دیوارکشی کنن و یک زیرزمین درست کنن و سقف تیرچه بلوک بزنن و ازین سقف برای کف طبقه بلایی استفاده کنن. سوال اینکه اولا چنین کاری مجازه؟ و اینکه آیا باید از درز انقطاع استفاده بشه؟آیا این دو قسمت میتونن پی های جداگانه ای داشته باشن؟واینکه اون فاصله درزی که قراره در طبقه بالااستفاده بشه باچی باید بشه؟ممنون.
اجرای ساختمان در زمینهای شیبدار دارای ضوابط و مقررات خاص خود می باشد . در کل امکان این کار هست ولی حتما باید طراح سازه آنرا طراحی نماید . بدون روئیت محل و کارشناسی دقیق نمی توان نظر داد .
سلام مهندس وقتتون بخیر یه سوالی که برام پیش اومده آیا اینکه امکان داره درز انقطاع بصورت پله ای رعایت بشه مثلادر طبقه اول دو سانت درز رعایت شود و در طبقه دوم چهار سانت؟و یا اینکه درز انقطاع کلا طبقه نقشه از طبقه اول تا طبقه اخر باید ثابت ایجاد شود؟
می تواند به این صورت باشد ولی از لحاظ اجرایی انجام این کار مشکل دارد و در نقشه های مصوب هم به این صورت دیده نمی شود . درز انقطاع برای هر طبقه با توجه به ارتفاع از روی تراز پایه مشخص می شود .
سلام جناب مهندس.ساختمانی کناری ما، بعد از ما ساخته شده .ولی متاسفانه درز انقطاع رو در نما، با سنگ پر نکرده.به واسطه ی همین، درز انقطاع شده محل لونه ی کبوترا و حشره ها…طبق چه قانونی میتونیم از همسایه ی کناری شکایت کنیم که بره این درز رو پر کنه؟
پُر نکردن درز با سنگ نما کاملا درسا است ولی این قسمت باید توسط ورق گالوانیزه کاملا پوشانده شود . شما ابتدا به سازنده ابلاغ کنید که عدم پوشاندن درز انقطاع موجب بروز مشکلات بهداشتی و ایجاد سر و صدا و نیز عبور هوا و هدر رفت انرژی شده و ایشان را ملزم به اصلاح کنید اگر نشد از ایشان به جرم عدم اجرای صحیح ساختمان شکایت کنید و دقیقا متن بالا را در دادخواست بنویسید . ( مبحث چهارم بخشی این موضوع را پوشش می دهد )
سلام مهندس جان ملک کناری ما در حال ساخت است و دارای 2 طبقه زیر زمین و 6 طبقه روی همکف است که طی گزارش بازدید درز انقطاع در طبقات منفی به علت احداث دیوار برشی به دیوار ملک ما چسبیده و از هم کف درز انقطاع رعایت شده و الان در سقف آخر هستش میخ استم بدونم آیا این نحوه اجرا خلاف است و باید ملک تخریب و دوباره ساخته شود.
باید محاسبات این ساختمان دیده شود . شاید محاسب تراز پایه را روی سقف طبقه 2- لحاظ کرده باشد که در این صورت هیچ تخلفی ندارد . ولی حتما با محاسب صخبت کنید و نقشه ها را نیز ببینید .
با سلام و عرض ادب آقای مهندس ، ملک مجاور ما در حال ساخت است که در مورد درز انقطاع برای من سئوالی پیش آمده که خدمتتون عرض میکنم پس از ساخت متوجه شدم که درز انقطاع در کف صفر میباشد و هر چه به سمت طبقات بالا رفته درز بیشتر شده است آیا این کار تخلف است و یا خدای ناکرده زلزله ای اتفاق بیفتد منزل ما با خطر جدی تری مواجه میشود یا نه؟ با سپاس فراوان
سلام بله تخلف است و در زمان زلزله به ملک شما هم ضربه وارد خواهد شد . نیروی زلزله در تراز های پایین تر بیشتر است .
اگر ساختمان بتنی باشد میتواند به این شکل اجرا کند و هیچ مشکلی ندارد. درز انقطاع در هر طبقه به میزان پنج هزارم ارتفاع آن طبقات است برای ساختمان های زیر ده سقف
سلام آقای مهندس من به اشتباه در درز انقطاع ۶ عدد لوله سیمانی بخاری قرار داده ام وبه علت اعتراض همسایه از داخل دوباره لوله های دیگری تعبیه نمودم الان دوباره همسازه شکایت کرده که باید لوله های قبلی در درز انقطاع را بردارم ومرا محکوم نموده درحالی که برداشتن آنها مستلزم تخریب دیوار آشپز خانه است ومهتدس هم هیچ اقدامی انجام نداده است حالا چکار کنم
سلام این لوله ها باید توسط شما برداشته شود . شما می توانید توسط افرادی مثل صخره نوردها که خدمات ساختمانی ارائه می کنند این لوله ها را خارج کنید بدون اینکه داربست ببندید یا دیوار را تخریب کنید .
سلام جناب مهندس اگر مقدوره بفرمایید اگر ساختمان مجاور درز انقطاع را رعایت نکرده باشد ما شکایت کردیم هیات3نفره گفتن اشکال نداره هروقت ساختید شکایت کنیدایا عدم رعایت درز انقطاع مسولیتش با ناظر است؟طلق کدام قانون،
دوست عزیز کنترل رعایت درز انقطاع با ناظر می باشد و اجرای آن بر عهده مجری و سازنده . به نظرم نظریه هیات 3 نفره درست نیست و می توانید با یک دادخواست درست ادعای خودتان را مجددا مطرح کنید . در صورت نیاز برای مشاوره هماهنگ کنید .
سلام در همسایگی ما ساختمانی در حال ساخت هست که درز انقطاع رعایت نکرده و باعث نشت آب از سقف آن به ما شده ساختمان ما پایان کاردارد و تفکیک طبقاتی شده الان ایشان مدعی هستن ساختمان ما رعایت نکرده ایا این امکان هست؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام حتما باید بازدید میدانی انجام شود و در غیر اینصورت نمی توان اظهار نظر کرد . هر چیزی امکان دارد .
سلام مهندس ممنون از توضیحاتتون. یه سوال داشتم از خدمتتون. ساختمان ما ۷ طبقه می باشد. سازنده ی همین ساختمان در مجاورت ما در حال ساخت یک آپارتمان ۹ طبقه بالا(۳طبقه هم زیرزمین) جمعا ۱۲ طبقه اسکلت فلز می باشد. فاصله ی دیوار پشت بام ما با ستون های ایشان حداقل باید چقدر باشد؟ ممنون می شم راهنمایی کنید.
سلام حدودا 1/2000 ارتفاع کلی ساختمان در حال احداث . اما باید نقشه های مصوب را هم ببینید .
با سلام و خدا قوت ، بنده زمینی را اقدام به ساخت نمودم و فونداسیون آن را بر مبنای دو سقف درخواست و مورد درخواست طراحی و اجرا نمودم که تا مرحله سقف اول پیش رفت و بنا به دلایل بیماری مدتی متوقف گردید در همین اثنا همسایه مجاور اقدام به ساخت و اجرای فونداسیون سه سقف نمود که از این موقعیت نبود استفاده نمود و درز انقطاع را بطور کامل در نظر نگرفته و شناژ عرضی فونداسیون و عرضی سقف را بطور کامل حذف نمود و اقدام به بتن ریزی با دیواره بتن ساختمان من نموده است که در حال حاضر هر دو ساختمان تکمیل (یک طبقه من و سه طبقه همسایه) میباشد با گذشت حدود ۶ سال مشکلات از قبیل ارتعاش ، در هنگام ضربه از طریق ساختمان مجاور احساس میشود ، سوال اینجاست چه اقدام موثری میتوانم در این راستا انجام دهم ضمن اینکه شورای حل اختلاف مراجعه نموده ، مورد بازدیدکارشناس مهندس ناظر مورد تایید دادگستری قرار گرفته و منتظر نتیجه هستم ، البته شهرداری و نظام مهندسی در این مقطع هیچ کدام خود را در این مشکل دخیل نمیدانند و کوچکترین اقدامی حتی در جهت صیافت از حقوق طرفین انجام نمیدهند ، برای رفع این نقیصه (عدم درز انقطاع) و ایجاد آن به سبب فنی و تکنیکی آیا راهکار موثر و علمی عملی وجود دارد که کلیت کار را نیز زیر سوال نبرد . با تشکر از زمانی که صرف میکنید .
سلام . خیر کاری نمی توان کرد و باید از همسایه شاکی شوید . درنهایت ساختمان باید تخریب شود یا اینکه همسایه رضایت شما را جلب کند . در صورتیکه ناظر گزارش کرده باشد ف سازمان و شهرداری هم مقصر خواهند بود .
با سلام واحترام ممنون از مطالب ارزنده ای که مرقوم فرمودید
سلام مهندس.خوبی.یک ساختمان اسکلت بتنی که درز انقطاع.را رعایت نکرده.یعنی به همسایه مجاور خود چسپیده باید چکار کند.ممنون میشیم جواب بدین.خالدی
سلام . در صورتیکه شاکی خصوصی داشته باشد ، طبق رای کمیسیون تخریب می شود . عدم اجرای درز انقطاع در زمان اجرا ، هیچ گونه جایگزینی ندارد .
کجا بند 1-4-1 آیین نامه 2800 نوشته با مصالح انعطاف پذیر پر بشه ؟ باید با مصاحی پر شود که به راحتی خرد میشوند. پلاستوفوم نه تنها خرد نمی شود بلکه بعد از اندکی تغییر شکل خودش به جسمی سخت تبدیل می شود که میتواند نیرو را منتقل کند.
بله کاملا درست است . متن دقیق این بند به این موضوع اشاره کرده . اما اینکه چه مصالحی پر کنیم که بعد از زلزله خرد شده و به راحتی قابل جایگزین کردن باشد ، نکته قابل تاملی است که می تواند چالشی برای ما بوجود بیاورد . اینکه گفته شد درز انبساط را با مصالحی مانند پلاستوفوم پر کنیم ، از آن جهت بود که ؛ این مصالح بعد از گذشت زمان تراکم خود را از دست داده و کمی منقبض می شوند و اگر دقت کرده باشید با کمی فشار به راحتی از هم می پاشد و در این حالت کمترین ظرفیت انتقال نیرو را دارند . از طرفی مساله اجرایی آن هم مطرح است . اگر دقت کرده باشید ، مطمئنا تایید خواهید کرد که استفاده از ورق های پلاستوفوم یا یونولیت بسیار سریع و راحت تر از هر نوع مصالح دیگر است .